Afscheidsfotograaf – Thomas

Wie, waar, waarom…

Sterk… want jullie hebben besloten om een afscheidsreportage te laten vastleggen van het naderende afscheid door een afscheidsfotograaf.

Maar wie is dan die man met die camera, de enige persoon die de familie niet kent? Weten wie je erbij haalt is zeer belangrijk.

Thomas Jongbloed, uitvaartfotograaf

Afscheidsfotograaf uit Maarssen

De man met de camera, dat ben ik. Thomas Jongbloed uit Maarssen, vlakbij Utrecht. Een fijne plek om te wonen en bereikbaar door heel het land.

36 jaar, getrouwd en leef voor de fotografie.

Naast het vastleggen van het afscheid ben ik ook druk met trouwfotografie. Er is niets mooiers dan andere mensen gerust stellen dat ze kunnen terugkijken naar een bijzondere dag uit hun leven. Want het leven kent vele facetten. Van pure blijdschap tot intens verdriet. Dat maakt ons mens en verbindt ons met elkaar.

Deze verbinding vastleggen is de steun die eenander uit mijn fotografie kan halen. En dat is fijn. Het geeft een gevoel van vertrouwdheid; dat het niet erg is als je iets ontgaat, want gelukkig zijn de foto’s er. Op die manier kun je datgene meemaken zoals het gaat.

Van het ervaren van een afscheid, pijn in de kaken hebben van het lachen op een bruiloft tot het intense gevoel van verbondenheid tijdens een zwangerschap shoot. Jij leeft je leven met jullie familie en vrienden en ik documenteer dat tot een tijdloos verslag.

Ben je dan alleen maar bezig met fotograferen?

Het leven van een afscheidsfotograaf

Buiten het fotograferen om is er ook tijd om zelf alles te verwerken. Als levensfotograaf krijg je een hoop indrukken op je af en die moet je als mens zelf ook kunnen verwerken.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met ons recent gekochte huis, veel klussen. Genieten van onze eigen moestuin, veel sport: want fotograferen is een fysieke uitdaging voor benen en armen en het houd je mentaal scherp.

Van een energieke bruiloft tot aan een intens afscheid, dat gaat ook bij mij niet in de koude kleren zitten en moet je een plek kunnen geven. Daardoor ben ik in staat om jullie bijzondere dag uit het leven zo goed mogelijk vast te leggen.

En verder….

Thomas Thuis

Getrouwd met Leonie, 36 jaar, gek op pannenkoeken, Crossfit en retro-games.

Portugal

Elk jaar nemen we weer afscheid van het prachtige Portugal. Daar zijn we helemaal gek op en komen we al sinds 2013.

Home » Over